Geschiedenis LOFT

De geschiedenis van LOFT

 

Voordat LOFT als vergaderlocatie fungeerde, deed het nog dienst als  kerkgebouw. De voormalige gereformeerde kerk is gebouwd in 1909. Op een kleine gemeenschap van 500 inwoners, werd het onderhoud van twee kerkgebouwen een te kostbare zaak. Hierdoor kwam in 2004 de mogelijkheid om de gereformeerde kerk van Boksum te kopen. LOFT is niet gesitueerd in een monumentaal gebouw. Geschiedenis van LOFT BoksumDit gaf de vrijheid en de ruimte om noodzakelijk, interne verbouwingen toe te passen. Dit is met smaak en veel gevoel voor kleur en symboliek gedaan. Met regelmaat organiseert LOFT Open Dagen. Welkom om het eens met eigen ogen te komen bekijken!

 

De realisatie van een droom:

 

Weinig geld maar veel plannen is natuurlijk geen ideale situatie. Toch maakt beperking ook creatief. In 2005 is er een stichting opgericht die als doel had om LOFT te veranderen tot hetgeen het nu is. In de loop der jaren hebben er veel mensen een waardevolle bijdrage geleverd tot het realiseren van deze droom. Met vereende krachten en in een goede synergie is er een fijne en harmonieuze plek ontstaan waarin mensen bovenal zichzelf kunnen zijn. In de beginjaren verhuurde LOFT nog kamers voor bed and breakfast. Op dit moment is het niet mogelijk om in LOFT te overnachten. LOFT heeft zich als inspirerende vergaderlocatie gespecialieerd.  

De naam LOFT

 

Het Friese woord voor lucht is LOFT. Ook heeft LOFT een Engelse betekenis. LOFT een hoge, vrij in te delen ruimte. LOFT is het eigenlijk beide.
LOFT is een zwaar bevochten naam want in 2011 is er een rechtzaak geweest die LOFT had aangespannen tegen het veel grotere WTC in Leeuwarden over de naam LOFT. Het WTC had deze naam gekozen voor het in de top gelegen restaurant. De rechter heeft LOFT in Boksum toen op alle punten in het gelijk gesteld.

 

 

Abeelding Voordat LOFT als vergaderlocatie fungeerde, deed het nog dienst als gereformeerd kerkgebouw.